Usted está aquí

Els tresors d'en Pau

Nivell: 

Escoles Bressol

Durada: 

50 minuts

Nombre alumnes: 

15-20

Descripció: 

Proposta per treballar a l'aula

Els Tresors d'en Pau és una proposta musical pensada per a infants fins a 4 anys, per tal de donar espai a la seva sensibilitat i l’alegria vers la música i compartir una experiència a través del cos, dels sentits i d’una escolta activa. El fil conductor d’aquest projecte musical és en Pau, un nen que ens rep a casa seva, a la platja de Sant Salvador. Ens convida a passejar amb ell, a escoltar els sons que l’envolten i a guardar-los dins nostre com a autèntics tresors. Cada so inspira una de les peces musicals d’aquest projecte, totes elles caracteritzades pel so del violoncel, un so ric en matisos.

Trobareu en adjunt en aquesta pàgina deu fitxes a través de les quals desenvolupar aquesta proposta amb els vostres infants, juntament amb deu vídeos musicats que complementaran tot el treball.

Aquesta proposta per treballar la música i les emocions des de l'aula es complementa posteriorment amb la visita i el taller musical Els Tresors d'en Pau que es fa al museu, on entraran en contacte directe amb els sons del violoncel que despertarà la sensibilitat dels infants.

Visita i taller musical al Museu

Voleu descobrir els tresors i els sons  que amaga la casa de Pau Casals? Sessió de música participativa, dissenyada especialment per a infants de 1 a 3 anys durant la qual el petit Pau, acompanyat pel so del violoncel, ens acompanyarà a descobrir els tresors que amaga el lloc on va viure.

Durant l’activitat es desenvolupen diferents propostes pedagògiques perquè els infants experimentin amb la música i el moviment, a través de diverses rimes, és a dir petites frases amb ritme en les que normalment coincideixen les últimes síl·labes de versos diferents. Són una gran eina per al desenvolupament del llenguatge i, combinades amb patrons senzills de percussió corporal o moviments, també una gran eina per a la maduració motriu.

A Els tresors d’en Pau  els infants aprenen i escolten quin soroll fa el vent, fent volar mocadors i bufant petits objectes, les ones del mar, les campanes i la sorra dins de diversos recipients de diferents materials i treballant diferents parts del cos. Es converteixen per una estona en diferents animals marins i es mouen com ells: una balena, una ostra, un tauró, una medusa.... I coneixen el so del violoncel! Al Pauet li encanta... I acaben la sessió amb una dansa en grup, ja que quan va créixer, Pau Casals va estimar la música com a eina per unir les persones i ajudar que visquessin en pau. 

Activitat realitzada per Marta Canellas, pedagoga de la música i el moviment i autora de diferents contes i materials de pedagogia musical publicats per Bellaterra Música Ed i per Júlia Pérez, violoncel·lista, professora i músic d’orquestra amb 20 anys d’experiència.

Propostes d'activitats: 

Els materials per a l'activitat són les deu fitxes i vídeos que trobareu en adjunt a aquesta pàgina, i que serveixen per preparar la sessió de taller Els tresors d’en Pau al Museu Pau Casals. A més, també teniu disponibles les cançons dels vídeos a l'Spotify.