Usted está aquí

Museu Pau Casals

En els períodes en què residia a l’estranger esperava impacient que arribés l’estiu per anar a Sant Salvador. En instal·lar-me novament a Barcelona, la casa es convertí realment en la meva llar. Aquesta casa és l’expressió i la síntesis de la meva vida de català i d’artista, i el més modest objecte hi parla de sentiment...

El 1910, Pau Casals es va fer construir la Vil·la Casals al passeig marítim de Sant Salvador, a tres kilòmetres del nucli urbà del Vendrell. La casa, concebuda inicialment com una casa d'estiueig va ser reformada per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt entre 1931 i 1935, amb la Sala de la Música, el jardí i el mirador. Pau Casals hi va viure fins al 1939, quan es va veure obligat a marxar a l'exili i mai més hi va tornar.

El 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el patrimoni que Pau Casals tenia a la casa de Sant Salvador, i amb aquesta voluntat, la casa es va obrir com a museu el 1976. El 1996 al Fundació Pau Casals va decidir tancar el museu per sotmetre'l a una profunda rehabilitació. L'actual museu va ser inaugurat el 2 de juny de 2001.

El Museu Pau Casals, és una eina pedagògica útil que permet treballar tant la figura de Pau Casals i la seva època com diferents conceptes directament relacionats amb la música i els valors de pau, justícia i llibertat.  Cal explicar als infants i als joves qui va ser Pau Casals per fruir de la seva música, però també per aprendre de la seva actitud, de la seva integritat, del seu esperit solidari i de tots aquells valors que poden fer que la gent d'avui reconeguem en aquest personatge l'esperit de lluita per un món millor.