Esteu aquí

Els tresors d'en Pau

Nivell: 

P3 i P4

Durada: 

50 minuts

Nombre alumnes: 

25-30

Descripció: 

Voleu descobrir els tresors i els sons  que amaga la casa de Pau Casals? Sessió de música participativa, dissenyada especialment per a infants de 3 i 4 anys durant la qual el petit Pau, acompanyat pel so del violoncel, ens acompanyarà a descobrir els tresors que amaga el lloc on va viure.

Durant l’activitat es desenvolupen diferents propostes pedagògiques perquè els infants experimentin amb la música i el moviment, a través de diverses rimes, és a dir petites frases amb ritme en les que normalment coincideixen les últimes síl·labes de versos diferents. Són una gran eina per al desenvolupament del llenguatge i, combinades amb patrons senzills de percussió corporal o moviments, també una gran eina per a la maduració motriu.

A Els tresors d’en Pau  els infants aprenen i escolten quin soroll fa el vent, fent volar mocadors i bufant petits objectes, les ones del mar, les campanes i la sorra dins de diversos recipients de diferents materials i treballant diferents parts del cos. Es converteixen per una estona en diferents animals marins i es mouen com ells: una balena, una ostra, un tauró, una medusa.... I coneixen el so del violoncel! Al Pauet li encanta... I acaben la sessió amb una dansa en grup, ja que quan va créixer, Pau Casals va estimar la música com a eina per unir les persones i ajudar que visquessin en pau. 

Activitat realitzada per Marta Canellas, pedagoga de la música i el moviment i autora de diferents contes i materials de pedagogia musical publicats per Bellaterra Música Ed i per Júlia Pérez, violoncel·lista, professora i músic d’orquestra amb 20 anys d’experiència.

Propostes d'activitats: 

Un cop feta la reserva, des del Museu Pau Casals es facilitarà a les escoles  un dossier amb propostes pedagògiques per experimentar al centre amb la música i el moviment i preparar la sessió Els tresors d’en Pau al Museu Pau Casals.