Esteu aquí

Viatjant amb Pau Casals

Valor a treballar: 

Tenacitat i adaptació

Tipus d'activitat: 

Activitat plàstica

Descripció: 

Preguntarem als alumnes si han viatjat alguna vegada, o si coneixen algú que viatgi sovint. Explicarem que hi ha persones que viatgen per feina, altres ho fan per esbarjo en el seu temps lliure i hi ha d'altres que ho fan perquè la seva pròpia vida els empeny.

Aquest darrer és el cas de Pau Casals. La seva vida el va portar molt lluny de casa seva. Va viatjar per tot el món i va viure a diferents indrets (París, Puerto Rico, etc.). Va fer concerts a llocs molt diferents i va conèixer molta gent interesant. Home tenaç, mai es va cansar. Ara, entre tots, seguirem el seu rastre.

Elaboro un mapa mundi amb paper d’embalar i el decoro, pinto les diferents figuretes de Pau Casals que enganxaré en el mapa seguint les variades rutes i llocs a on va viure, estudiar i/o actuar- una línia discontinua amb puntets pot il·lustrar les distàncies que va recórrer-.  Si la figureta de Pau Casals porta el violoncel vol dir que en aquest lloc va tocar, Pau Casals en una caseta ens indica indrets on va fer llargues estades i si va vestit amb roba esportiva el col·loquem en aquells països on va gaudir d’aventures intrèpides com és el cas de Nord-Amèrica.

 

Per ampliar...

Les figuretes que representen Pau Casals poden tenir complements; és a dir, pot portar el violoncel als llocs on va fer algun concert, portar agafada una caseta quan es tracti d’indrets on va fer llargues estades o va viure durant molt de temps, o el podem vestir amb roba esportiva a aquells països on va gaudir de les experiències més aventureres.

 

Objectius: 

  • Percebre l'espai i la disposició d'elements dins una superfície.
  • Observar les formes i línies que conformen una imatge.
  • Utilitzar tècniques pictòriques diverses en l’elaboració de produccions visuals o artístiques.
  • Ser capaç de treballar en grup de manera col·laborativa.
  • Explorar i cercar informació sobre manifestacions artístiques o culturals.

Museu Pau Casals: 

Si l'activitat l'hem fet abans de la visita a la Vil·la és interessant que els alumnes relacionin geogràficament on està el Vendrell.

Documents adjunts

Material: 

Paper d'embalar per poder dibuixar el mapa mundi. Figuretes d'en Pau Casals per a penjar.