Esteu aquí

Qui sóc, com sóc i què m’agradaria ser?

Valor a treballar: 

Descoberta d’un mateix i comprensió dels altres

Tipus d'activitat: 

Activitat d'observació i autoconeixement

Descripció: 

Proposem als nens i nenes que portin una fotografia impresa amb una paraula escrita que els defineixi o bé que es dibuixin tal com es veuen. Reservem una paret de l’aula per anar penjant aquestes fotografies o dibuixos. Al mateix temps deixem que els companys escriguin alguna qualitat bonica que veuen en ells. Els dibuixos o fotografies s’aniran omplint de paraules que reflectiran les seves qualitats. Preguntem què els hi agradaria ser de grans, quina professió els atrau més. Podran anotar a una llibreta els seus somnis, documentació sobre les diferents professions que els hi agraden, professionals que admirem, etc.

 

Objectius: 

  • Adquirir consciència d’un mateix.
  • Conèixer professions i oficis.
  • Desenvolupar l’escolta, observació i comprensió vers als altres.

Museu Pau Casals: 

Sol·licitem als nens i nenes que preguntin als seus pares què volien ser de grans i què han estat finalment. Podem demanar un petit collage amb fotografies que narrin la seva història.Fins i tot convidar a alguns pares perquè vinguin a l’aula a explicar la seva vivència.

Escoltem en la nostra visita al museu com era el dia a dia professional d’en Pau Casals i el comentem. A algú de vosaltres li agradaria ser músic quan sigui gran?

Material: 

Foli amb una fotografia impresa i/o llibreta amb la portadeta enganxada.