Esteu aquí

Moments que fan història: el fotomaton

Valor a treballar: 

Estimació i empatia

Tipus d'activitat: 

Activitat plàstica

Descripció: 

Començarem demanant als nens si se’n recorden de las fotografies que tenen a casa seva. Ens han d’explicar què o qui apareix. És una fotografia d’ells, d’ells amb la seva família, etc.? Per què està penjada o exposada a casa seva?

Explicarem que Pau Casals també s'ho passava molt bé amb les persones properes a ell i fent el que més li agradava, en aquest cas, tocar el violoncel, el piano, llegir, passejar per la platja etc. Ho sabem perquè hi ha fotografies on podem observar tots aquests fets  Els hi expliquem mentre ensenyem algunes d’aquestes fotografies de Pau Casals.

Proposem als alumnes fer com en Pau Casals i, amb l'ajuda d’una tauleta, d’un mòbil o d'una càmera fotogràfica, els convidarem a immortalitzar moments joiosos dins de l'escola, de ben segur serà tota una experiència: al pati, mentre fem racons, mentre manipulem instruments..., així entre tota la classe decorarem una paret amb records de les vivències i experiències de tot el grup, com una gran família escolar. Al centre d’aquest mural podrem penjar imatges de Pau Casals com a nou membre de la nostra família escolar!

Per ampliar...

També pot ser bonic veure el procés que els nens han estat experimentant amb la figura de Pau Casals, ja que la fotografia el que ens deixa són imatges del temps, i el rastre de les experiències que en l'etapa escolar ens fan créixer. Són aspectes que podem comentar fent una lectura del nostre mural.

 

Objectius: 

  • Observar imatges de l'entorn o de moments quotidians.
  • Experimentar amb les possibilitats que ens ofereix l'art de la imatge en les produccions artístiques.
  • Gaudir de les situacions i experiències compartides amb les persones properes.
  • Relacionar situacions o vivències amb imatges a posteriori.

Museu Pau Casals: 

A l’arribar al museu, i començar la visita la Casa-Vil·la, els nens i nenes descobriran unes fotografies: podran adonar-se de com va ser la vida de Pau Casals gràcies a aquestes imatges que hi són repartides per la casa. Atenció!, les fotografies són en blanc i negre!…una mica diferents de les nostres en color.

Documents adjunts

Material: 

Algunes imatges de Pau Casals on aparegui amb familiars o persones properes, tocant el violoncel a casa, etc.

Càmera fotogràfica, mòbil o tauleta per a poder captar les imatges.

Un espai de l'aula on poder penjar les impressions de les fotografies que anem fent.