Esteu aquí

Miralls que emmirallen meravelles

Valor a treballar: 

L’autoestima

Tipus d'activitat: 

Activitat plàstica

Descripció: 

Què és per a tu quelcom meravellós? Una meravella és alguna cosa que admirem, per la seva bellesa o per qualsevol altre raó. Cercarem a la nostra imaginació quelcom que ens meravelli. Buscarem objectes, imatges, etc. que anirem incorporant en un espai (com si fos una galeria-paret on es pengem obres d'art) Tots tenim aspectes positius, que ens fan meravellosos, únics i bonics. Ens observem els uns als altres i intentem veure, i a continuació explicar, quines són les característiques que transformen a cadascú de nosaltres en una meravella.

Una vegada tinguem les propostes de tothom, les anirem penjant com si fossin imatges en un fons gegant (paret), intercalant-hi els miralls. Un cop muntada la instal·lació sobre la paret o superfície, haurà arribat el moment de convidar als nens i nenes a passejar entre totes aquelles meravelles i s’hauran d’adonar, al veure el seu reflex als miralls, que ells mateixos en són una més. L'efecte ha d'ésser el de contemplar i meravellar-se amb les imatges que han triat però també en el reflex en temps real de la seva pròpia imatge reflectida als miralls, transformant-se així en una meravella més. 

 

Objectius: 

  • Explorar i crear un diàleg entre les imatges, els objectes, i les produccions audiovisuals i què poden dir de nosaltres mateixos.
  • Apreciar el valor que tenim de ser com som i qui som.
  • Mostrar interès pel coneixement d'un mateix i dels altres.
  • Observar les formes visuals: contorn, tridimensionalitat, les imatges i obres artístiques.
  • Experimentar i recerca de qualitats dels altres.

Museu Pau Casals: 

La vil·la Museu d’en Pau Casals és una meravella. Observem el museu durant la visita, apreciem les diferents transformacions quela casa d’en Pau Casals va experimentar lligades a l’amor per l’art que tenia i plantegem als nens i nenes com pensen que va influenciar Sant Salvador en la personalitat de Pau Casals i com es reflecteix la seva personalitat en l’habitatge, actualment Vil·la Museu.

Material: 

Miralls de diferents mides que es puguin penjar a la paret o que tinguin una base sòlida per quedar ben fixats al terra. Fotografies, retalls, frases, objectes personals e intransferibles que ens identifiquin. Marcs de fotografia sobre cartró o cartolina. Paper d’embalar per folrar la paret o espai on posar la instal·lació artística.