Esteu aquí

Música d'alta costura. Vestits per a l'ocasió

Valor a treballar: 

Estimació i respecte

Tipus d'activitat: 

Activitat plàstica

Descripció: 

Per què ens vestim d’una determinada forma quan toquem en públic? Senzillament és una forma de demostrar com és d’especial és aquest moment per a nosaltres.

Arreglar-nos una mica ens ajuda també a ficar-nos i endinsar-nos en la música que tocarem per uns altres, ens ajuda també a concentrar-nos i a mostrar l’estimació i el respecte que sentim pel públic que ens ve a veure i a escoltar. 

Mostrarem diverses fotografies on Casals apareix en diferents situacions i ens fixarem en quin tipus d'indumentària porta per a cada una d'elles. Pensarem en quin perfil estètic ens agradaria portar per a una determinada ocasió: anar al cine, a la muntanya, a passejar per la ciutat... i finalment pensarem com ens agradaria vestir si haguéssim de sortir a fer un concert.

Haurem d'elaborar una vestuari “atrezzo” per sortir a escena.

Una vegada ja tinguin la indumentària confeccionada, farem una petita desfilada per veure i observar les creacions d'alta costura de tots els companys. Finalment utilitzarem la indumentària tot fent un petit concert, podem utilitzar la música de Pau Casals i simular que toquem o interpretar una petita cançó.

 

Per ampliar...

Si així ho desitgem podem elaborar, entre tots, un vestuari en  homenatge a Pau Casals.

Objectius: 

  • Experimentar i explorar les possibilitats expressives dels materials que tenim a l'abast en la confecció de petits complements.
  • Observar com canvia la indumentària que es fa servir segons la ocasió.
  • Despertar el gust per manipular i cercar maneres diferents amb les que treballar la forma,el volum i la textura.
  • Respectar les pròpies produccions i les dels altres

Museu Pau Casals: 

Durant la visita al museu els nens i nenes podran veure la figura de Pau Casals més quotidiana i la figura de Pau Casals com a músic. Un vídeo ens farà gaudir d’una actuació del mestre interpretant una obra de Bach. A més ens podrem fixar en la seva indumentària. Penseu que mostra un respecte cap al seu públic?

Documents adjunts

Material: 

Paper per dibuixar. Objectes que puguin fer servei per a la confecció roba i complements: retalls de roba, mocadors, paper, cartró, cinta adhesiva, etc.Fotografies del compositor amb diferents vestuaris, per diferents ocasions, que podrem mostrar als alumnes.