Esteu aquí

El pou de la saviesa

Valor a treballar: 

Desig de conèixer

Tipus d'activitat: 

Activitat d'observació i coneixement

Descripció: 

Podem introduir la sessió preguntant als alumnes qui creuen que sap més: la gent gran o altres nens i nenes? Explicarem que al llarg de la vida anem aprenent molt, com si fos una escola que ens ensenya i ens ajuda a evolucionar i adquirir coneixement i experiència.

Farem una recerca d’activitats, receptes, jocs, cançons, experiències o fotografies que els nostres avis ens proporcionaran plasmades en algun tipus de document o material.

Elaborarem entre tots el pou de la saviesa, amb cartolines de colors o reciclant un pot o cubell de plàstic, folrant-lo de tela, ...El decorarem i servirà per posar-hi dintre tota la saviesa que els nostres avis ens han regalat.

Anirem omplint aquest pou de saviesa fins que sigui ben ple, també posarem frases de Pau Casals. Llavors reservarem una estona cada dia per treure-hi de dintre una aportació del nostres avis i de Pau Casals, així cada dia serem una mica més savis.

 

Objectius: 

  • Ser capaç d'escoltar en silenci i amb atenció històries, narracions, etc.
  • Desenvolupar l’expressió oral a través de la narració d’experiències pròpies i dels altres.
  • Ser capaç de compartir amb el col·lectiu pensaments i vivències com a enriquiment cultural.
  • Desenvolupar la imaginació a través d’una obra plàstica.
  • Experimentar amb els recursos TIC com a eina educativa i de comunicació audiovisual

Museu Pau Casals: 

Durant la visita al Museu és interessant que els nens i nenes s’adonin de com va ser el transcurs de la vida del “Mestre Casals” i de quines van ser les seves vivències. En una escala del 1 al 10 com era de savi Pau Casals? Per què?

Documents adjunts

Material: 

Material fungible (cartolines, colors, ceres retoladors, teles, etc.)