Esteu aquí

El poder de la ment musical: connectats!

Valor a treballar: 

Comunicació i compromís

Tipus d'activitat: 

Activitat musical

Descripció: 

Moltes són les anècdotes en las que Pau Casals descriu la por i la responsabilitat que ha sentit moments abans de sortir a escena per actuar davant d’un públic; per exemple la primera vegada que va actuar a Viena, per suposat una ciutat que imposa musicalment parlant, estava tan nerviós que li va saltar l’arquet dels mans tot just començar a tocar els primers compassos. Explicarem com el nostre cos experimenta canvis quan toquem davant del públic: la freqüència dels batecs del cor augmenta, el to muscular creix,sentim una gran inquietud física i el cervell es banya amb endorfines, l’anomenada “hormona de la felicitat”. Comentarem tots aquests aspectes i sensacions físiques i escoltarem que tenen a dir els alumnes al voltant d’això; reconeixen i accepten tots aquests canvis? Tanmateix explicarem com els nostres cervells es connecten quan fem música en grup, podem fer un símil amb diferents personatges de dibuixos animats que experimenten aquesta connexió com els minions o els homenets verds de Buzz Lightyear. Podem seleccionar alguns vídeos que facin referencia a aquesta capacitat tan fascinant de l’ésser humà.

 

Per ampliar...

Si ens ve de gust podem elaborar un mural amb dibuixos i fotografies que ens recordin la necessària acceptació, com a part de la nostra sensibilitat humana,de les reaccions corporals que patim quan estem en una situació de track escènic.

 

Objectius: 

  • Conèixer com funciona el nostre cos quan actuem davant d’un públic.
  • Reconèixer les pròpies emocions i posar-lis nom.
  • Conèixer i gaudir dels vincles que uneixen música i ciència.

Museu Pau Casals: 

Quan arribem a la Vil·la Museu observarem amb tota atenció el vídeo on Pau Casals parla a les Nacions Unides davant els representants de tots els països que hi són membres, sentirem l’emoció a la seva veu i ens fixarem en tots aquells detalls del seu llenguatge no verbal que certifiquen la seva personalitat sensible i responsable.