Esteu aquí

El poder de la música

Valor a treballar: 

Cooperació

Tipus d'activitat: 

Activitat musical

Descripció: 

No ens podem imaginar el poder que té la música. La música ha estat, en moltes ocasions, un instrument de denúncia i protesta. L’impacte que té sobre les nostres emocions és més fort que el de la paraula. Us proposem el visionat de tres vídeos per escoltar unes obres musicals que, en el seu moment i per raons diverses, van impactar al cor de molta gent. L’estaca de Lluís Llach, que va esdevenir un himne a la llibertat del nostre país governat pel general Franco,We aret he world, composada per Michael Jackson i Lionel Richie amb la intenció de despertar la consciència del món occidental envers la fam que es patia, i per desgracia encara es pateix, al continent Africà i, com no podia ser d’altra forma, El cant del ocells, una cançó popular catalana arranjada per Casals que ens desperta l’enyorança i l’amor per la nostra terra a més de ser una crida per a la pau universal.

Penjarem fotografies de cada un d’aquests tres concerts socialment emblemàtics i afegirem, en petits rètols fets de cartolina, les paraules que posen nom a totes les emocions que desperten en nosaltres aquestes tres obres: tendresa, força, amor per als altres, ràbia... Tanmateix si ho desitgem podem, amb les nostres mans, dibuixar la música de Pau Casals creant una mímica o coreografia plena de bellesa.

 

Objectius: 

  • Desenvolupar la musicalitat a través de l’audició musical.
  • Explorar l’expressivitat d’un llenguatge no verbal, la música.
  •  Conèixer la funció social que pot tenir la música a través de tres fets culturals.
  • Conèixer en profunditat l’obra El cant del ocells, arranjada e interpretada per Pau Casals.

Museu Pau Casals: 

No ens podem pas perdre la interpretació del Cant dels ocells que fa Pau Casals a les Nacions Unides, una interpretació plena de tendresa i emotivitat. Un veritable exemple del fabulós poder d’expressió que té la música.

Material: 

Vídeos de tres obres musicals. Fotografies de tres concerts socialment emblemàtics. Cartolines de colors i retoladors.