Esteu aquí

“Bellamorfosi aulària”

Valor a treballar: 

La bellesa de l’art plàstic

Tipus d'activitat: 

Activitat plàstica

Descripció: 

Proposem als nens i nenes que pensin en coses que els agradin i que considerin “belles”. Demanem que observin l'espai on es troben -sigui l'aula o un altre lloc de l'escola- i imaginin com seria per a ells la classe més bonica del món. Crearem una petita metamorfosi de l'espai, però cercant la bellesa, una “Bellamorfosi”. Expliquem als alumnes el procés en tres fases.

a)Fase 1 (cuc/origen): observem l'espai i triem un lloc on fer la nostre intervenció.

Cada un dels alumnes pot triar un espai que consideri especial dins de la classe en el que començar a fer la transformació.

b)Fase 2 (crisàlide /repòs) Reflexionem sobre com el decorarem i fem una planificació-plànol del que farem.

c) Fase 3 (papallona/esclat de bellesa)

Intentarem treure el màxim partit del nostre espai aportant el millor de nosaltres mateixos i intentant que la bellesa que tots portem a dins esclati i es reflecteixi per tot arreu.

Objectius: 

  • Experimentar amb materials, colors, formes, textures, volums, contorn i línies.
  • Utilitzar els recursos formals del llenguatge audiovisual com a eina expressiva.
  • Apreciar la influència de l'experiència cultural de cadascú en les manifestacions artístiques.
  • Elaborar produccions artístiques on expressar, amb el llenguatge plàstic, emocions, sentiments i percepcions del món que ens envolta.
  • Ser capaç de treballar cooperativament.
  • Respectar les produccions d’altres i les pròpies. 

Museu Pau Casals: 

Pau Casals sentia una veritable atracció cap a la bellesa.Admirarem a la Vil.la Museu com es va envoltar de bellesa natural i artística adquirint obres d’art o fent-les construir com és el cas de l’Apol·lo de Josep Clarà,que podem contemplar en el jardí, en homenatge a la bellesa i a la música.

Material: 

Tot tipus de material plàstic (cartró, cartolina, goma, paper, diaris, etc.) Materials pictòrics: ceres, retoladors, gouache de colors, etc. També podem afegir objectes com a part de la decoració, o fins i tot portar algun objecte de casa. Tanmateix podem jugar amb llums creant ombres amb objectes de tipus mòbil.